Převedení části agendy procesů řízení lidských zdrojů společnosti Tipsport z ticketovacího systému K2 do Alvao - Krauchanka, Aliaksei; Svatoš, Oleg; Řepa, Václav, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá analýzou převodu části HR agend společnosti Tipsport z ticketovacího systému K2 do aplikace Alvao. Hlavním cílem projektu bylo sjednotit správu klíčových HR procesů – náboru, nástupu a odchodů zaměstnanců – za účelem zefektivnění workflow a zlepšení přehledu o stavu jednotlivých žádostí. Mapování business systému bylo realizováno metodikou MMABP, přičemž součástí práce je tvorba procesních map, které nabízejí komplexní pohled na strukturu a vzájemné vztahy jednotlivých HR agend. Práce je rozdělena do několika klíčových částí. První část se zaměřuje na mapování aktuálních HR procesů v systému K2 a jejich transformaci do aplikace Alvao. Globální procesní mapy slouží jako nástroj k identifikaci kritických bodů změny. Druhá část analyzuje rozdíly mezi oběma systémy a hodnotí klíčové změny, včetně jejich dopadu na efektivitu a výkonnost procesů. Výkonnostní analýza zahrnuje porovnání ukazatelů, jako je doba zpracování žádostí, četnost chyb, přehlednost systému a míra uživatelské spokojenosti. Na základě těchto zjištění byl navržen plán optimalizací s cílem dále zlepšit a zefektivnit HR procesy. Diplomová práce zahrnuje také dotazníkové šetření a rozhovory s klíčovými uživateli a HR manažery. Cílem těchto aktivit bylo vyhodnotit úspěšnost převodu a míru spokojenosti uživatelů s novým systémem. Výstupy práce zahrnují detailní mapy procesů, identifikaci klíčových změn a návrh optimalizací, které přispějí k efektivnější interní správě HR agend ve společnosti Tipsport. Závěrem práce jsou prezentována konkrétní doporučení pro další rozvoj procesního řízení v rámci HR oddělení společnosti.
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses