Využití virtuálních influencerů v marketingové komunikaci značek a jejich přijetí na českém trhu - Křepelová, Veronika (2025)
Tato diplomová práce se zabývá využitím virtuálních influencerů v marketingové komunikaci značek a jejich přijetím na českém trhu. Cí-lem je zjistit, jak odborníci z oblasti marketingu a technologií vnímají tento fenomén a jaké příležitosti a výzvy s sebou přináší. Teoretická část propojuje digitální a reálný svět a popisuje roli technologií, jako jsou CGI a metaverse, v souvislosti s virtuálními influencery. Výzkumná část vyu-žívá kvalitativní přístup prostřednictvím polostrukturovaných rozhovo-rů s odborníky. Výsledky ukazují, že virtuální influenceři mohou posílit efektivitu marketingových kampaní, zvýšit spotřebitelský engagement a nabídnout značkám nové možnosti v oblasti cílení a komunikace. Práce zároveň formuluje praktická doporučení pro jejich efektivní využití v českém marketingovém prostředí.