Využití virtuálních influencerů v marketingové komunikaci značek a jejich přijetí na českém trhu - Křepelová, Veronika; Novák, Michal; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce se zabývá využitím virtuálních influencerů v marketingové komunikaci značek a jejich přijetím na českém trhu. Cí-lem je zjistit, jak odborníci z oblasti marketingu a technologií vnímají tento fenomén a jaké příležitosti a výzvy s sebou přináší. Teoretická část propojuje digitální a reálný svět a popisuje roli technologií, jako jsou CGI a metaverse, v souvislosti s virtuálními influencery. Výzkumná část vyu-žívá kvalitativní přístup prostřednictvím polostrukturovaných rozhovo-rů s odborníky. Výsledky ukazují, že virtuální influenceři mohou posílit efektivitu marketingových kampaní, zvýšit spotřebitelský engagement a nabídnout značkám nové možnosti v oblasti cílení a komunikace. Práce zároveň formuluje praktická doporučení pro jejich efektivní využití v českém marketingovém prostředí.
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses