Návrh optimalizace marketingu malého podniku - Petrášová, Adéla; Říha, David; Helmel, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhy pro zlepšení marketingu malého pneuservisu s názvem VEVAC, spol. s r.o. Cílem práce je identifikovat, jakým způsobem by mohl tento podnik získat nové zákazníky a rozšířit informace o své nabídce. Teoretická část práce popisuje význam marketingu v kontextu malých podniků a ve službách. Dále zmiňuje trendy v odvětví automobilových služeb. V praktické části bylo zkoumáno, jaké faktory v tomto odvětví nejvíce ovlivňují rozhodování zákazníků. Další otázkou bylo, jaké marketingové kanály jsou nejúčinnější pro oslovení potenciálních zákazníků. V neposlední řadě bylo zjišťováno, jaké doplňkové služby v oblasti péče o vozidlo by mohly zvýšit poptávku mimo hlavní sezónu přezouvání pneumatik. Podklady pro odpovědi zahrnují dotazníkové šetření a rozhovory spojené se SWOT analýzou, doplněné o analýzu současného stavu firmy a její lokální konkurence.
Vedoucí práce: David Říha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses