Podpora business procesů v organizacích, zabývající se pronájmem plavidel - Kollarczyk, Vít (2025)
Cílem diplomové práce je navrhnout postup pro podporu podnikových procesů v organizaci zabývající se pronájmem plavidel a výběru vhodného aplikačního řešení, které tyto podnikové procesy bude podporovat. Tento model lze obecně využít v organizacích s touto specializací, přičemž jednotlivé dílčí prvky lze modifikovat pro potřebu konkrétní organizace. Práce je členěna na část teoretických východisek, která předchází praktickému modelování business procesů a stanovení požadavků na funkcionalitu. Dále jsou v práci stanovena kritéria výběru vhodného softwarového řešení pro organizace zabývající se pronájmem plavidel a ukazatelé výkonnosti pro možnost následné analýzy přínosů po zavedení této změny. Tyto praktické ukázky jsou aplikovány v rámci konkrétní organizace, zabývající se pronájmem plavidel na území České republiky.