Vybrané aspekty demografie sportovního svazu ve věkových kategoriích žactva, dorostu a juniorů (Český svaz biatlonu, 2005–2024) - Svobodová, Eliška; Langhamrová, Jitka, 1958-; Bedrník, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá vybranými aspekty demografie sportovního svazu ve věkových kategoriích žactva, dorostu a juniorů. Zkoumaným sportovním svazem je Český svaz biatlonu a celá tato práce se tedy týká zimního olympijského sportu – biatlonu. V této práci je využíván rozsáhlý datový soubor, který obsahuje data pro biatlonisty a biatlonistky ročníků narození 1991-2010 v sezónách 2005-2024. Konkrétně se diplomová práce zabývá mládežnickými kategoriemi 14-21 let. Cílem této diplomové práce je základní zmapování problematiky analýzy populace Českého svazu biatlonu, charakteristika věku, ve kterém biatlonisté nejčastěji ukončují svou sportovní kariéru. Práce také poskytuje základní pohled na biatlonovou populaci z hlediska pohlaví a vývoje v čase. Výsledky analýzy v diplomové práci jsou podpořeny dotazníkovým šetřením mezi biatlonovými trenéry. Tato anketa doplňuje zjištěné výsledky a ukazuje, že mezi biatlonovými trenéry jsou názory na danou problematiku velmi shodné.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses