Oceňovanie telekomunikačných spoločností : Prípadová štúdia Deutsche Telekom - Šinaľ, Daniel (2025)
Táto bakalárska práca sa venuje oceneniu spoločnosti Deutsche Telekom. Ide o jednu z najväčších firiem v oblasti telekomunikácií, ktorá pôsobí v Európe aj v USA. Cieľom bolo zistiť, akú má spoločnosť hodnotu podľa rôznych finančných modelov a či sa podľa týchto výpočtov oplatí investovať do jej akcií. V práci som použil viacero prístupov, ako napríklad diskontované peňažné toky (DCF), ekonomickú pridanú hodnotu (EVA), dividendový model, násobkové oceňovanie. Výpočty boli spravené na základe reálnych dát firmy. Výsledky ukázali, že akcie sú pravdepodobne podhodnotené, keďže ich vypočítaná hodnota je vyššia ako cena na burze. Z toho vyplýva odporúčanie na nákup. Práca môže byť zaujímavá pre každého, kto sa zaujíma o investovanie alebo oceňovanie firiem.