Zhodnocení postupů krizového managementu a jeho proaktivních prvků ve vybrané organizaci - Jelenová, Anna; Vašíčková, Veronika; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou krizového managementu v hotelnictví. Literární rešerše reflektují současný vývoj hotelnictví s ohledem na řešení krizových situací. Dále diskutují problematiku krizové řízení s reflexí jeho proaktivních prvků vedoucí k odvrácení potenciálních krizí. V rámci aplikační části práce budou identifikována hlavní ekonomická a provozní rizika, s nimiž se hotely potýkají, a to jak v běžném provozu, tak během krizí (například pandemie, ekonomické recese nebo přírodní katastrofy). Výstupem práce jsou zjištění zaměřená na konkrétní krizovou situaci v hotelu VZ Měřín, kde budou analyzovány reakce hotelu a použité strategie. Výzkum zahrnuje analýzy dat s cílem vyhodnotit účinnost krizových strategií a navrhnout doporučení pro zlepšení krizového řízení v hotelovém sektoru. Závěry přispějí k lepšímu porozumění krizovému řízení v hotelovém sektoru a zvýšení odolnosti hotelových organizací vůči krizím.
Vedoucí práce: Veronika Vašíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses