Postavení ČR v Mezinárodním měnovém fondu - Vlček, Miloslav (2025)
Práce se zabývá postavením České republiky v Mezinárodním měnovém fondu od jeho založení až po dnešní dobu. Popisuje postavení naší země jako jednoho ze zakládajících členů MMF, důvody našeho vyloučení, opětovný vstup po změně politického systému v naší zemi, krizi na konci 90. let, účast naší země na projektech a technické pomoci ostatním státům, účast naší země na konsolidaci hlasu EU v naší konstituenci a postavení ČR v MMF v dnešní době. Dále se také zabývá reformami, které se udály od našeho vyloučení po opětovný vstup, představuje ty nejvýznamnější změny a krize, kterým musel MMF čelit a jakým způsobem to ovlivnilo jeho fungování. Snaží se vysvětlit reakce na různá doporučení ze strany MMF.