Lean management jako cesta k udržitelnosti ve vysokoškolských institucích : pilotní studie - Matějovská, Lenka; Vašíčková, Veronika; Lejčková, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato práce zkoumá možnosti využití lean managementu k podpoře udržitelnosti ve vysokoškolských institucích v ČR. Navazuje na model Kleina et al. (2022) a ověřuje jeho uplatnitelnost v lokálním kontextu. Výzkum je pojat jako pilotní studie s cílem otevřít diskusi. Dotazníkové šetření ukazuje pozitivní vliv lean praktik na environmentální, ekonomickou a sociální dimenzi udržitelnosti. Výsledky naznačují vhodnost přizpůsobení lean přístupů specifikům českých institucí. Práce kvůli malému vzorku a explorativnímu přístupu neformuluje obecné závěry, ale naznačuje směry dalšího výzkumu a potřebu při-způsobení lean přístupů českému prostředí.
Vedoucí práce: Veronika Vašíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses