Víceúrovňová optimalizace konverzačního asistenta s využitím platformy Cognigy - Dostálková, Štěpánka; Stanovská, Iva; Pijáčková, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá komplexní optimalizací konverzačního asistenta s využitím platformy Cognigy. Cílem je zlepšit kvalitu uživatelských interakcí a zvýšit efektivitu řízení procesů. Na základě identifikace hlavních oblastí pro zlepšení je navrženo nové orchestrační flow, které zlepšuje rozpoznávání záměrů uživatelů a umožňuje efektivnější správu interakcí chatbota. Systém je základem pro budoucí optimalizace. Implementace pokročilých technik NLP, včetně DDS a RAG, a integrace jazykových modelů (LLM) pomáhají přesnějšímu těžení informací a formulování odpovědí. Navržený přístup přináší vyšší míru přizpůsobení uživatelským dotazům, větší variabilitu odpovědí a schopnost efektivně reagovat na komplexní otázky. Přínosem práce je příspěvek k rozvoji technologií pro konverzační asistenty a otevření nových cest pro budoucí výzkum v oblasti umělé inteligence a automatizované komunikace.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses