Návrh a implementace reportingu pro CRM - Nováček, Dominik (2025)
Cílem této diplomové práce je navrhnout a implementovat business intelligence dashboard pro marketingové kampaně, který umožní efektivní monitorování a analýzu výkonnosti kampaní a podpoří data-driven rozhodování. Práce začíná detailní analýzou stávajících datových zdrojů, jejich kvality a reportovacích procesů v CRM oddělení, přičemž jsou zohledněny aktuální přístupy a metodiky v oblasti marketingového reportingu. Získané poznatky slouží jako podklad pro konzultace se zadavatelem, během kterých jsou upřesněny cíle, klíčové ukazatele a specifické požadavky na vizuální zpracování dashboardu. Následuje návrh a realizace řešení, který zahrnuje tvorbu vlastního datového modelu, návrh diagramů datových toků, implementaci procedur a dotazů pro získávání dat z Oracle DWH a vytvoření vizuálů pomocí nástroje Power BI. V evaluační fázi je výsledné řešení ověřeno zpětnou vazbou od zadavatele a srovnáno s původními požadavky. Závěrem práce shrnuje dosažené výsledky a formulované doporučení pro další rozvoj, čímž přispívá ke zvýšení transparentnosti a efektivity reportingu podnikových kampaní.