Návrh a implementace reportingu pro CRM - Nováček, Dominik; Karkošková, Soňa; Psotný, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Cílem této diplomové práce je navrhnout a implementovat business intelligence dashboard pro marketingové kampaně, který umožní efektivní monitorování a analýzu výkonnosti kampaní a podpoří data-driven rozhodování. Práce začíná detailní analýzou stávajících datových zdrojů, jejich kvality a reportovacích procesů v CRM oddělení, přičemž jsou zohledněny aktuální přístupy a metodiky v oblasti marketingového reportingu. Získané poznatky slouží jako podklad pro konzultace se zadavatelem, během kterých jsou upřesněny cíle, klíčové ukazatele a specifické požadavky na vizuální zpracování dashboardu. Následuje návrh a realizace řešení, který zahrnuje tvorbu vlastního datového modelu, návrh diagramů datových toků, implementaci procedur a dotazů pro získávání dat z Oracle DWH a vytvoření vizuálů pomocí nástroje Power BI. V evaluační fázi je výsledné řešení ověřeno zpětnou vazbou od zadavatele a srovnáno s původními požadavky. Závěrem práce shrnuje dosažené výsledky a formulované doporučení pro další rozvoj, čímž přispívá ke zvýšení transparentnosti a efektivity reportingu podnikových kampaní.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses