Projekt rozšíření reportingu architektury v utilitní společnosti - César, Jan (2025)
Diplomová práce se zabývá projektem rozšíření reportingu architektury v utilitní společnosti. Cílem diplomové práce je návrh rozšíření reportingu pro prostředí architektury na základě vyhodnocení aktuálních potřeb společnosti innogy včetně implementace jednotlivých reportů, jež budou přispívat k lepšímu rozhodování a efektivnějšímu řízení IT prostředí. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, které se vzájemně doplňují. První část je zaměřena na teoretická východiska podnikové architektury a reportingu. Konkrétně se věnuje definici podnikové architektury, její hodnotě pro organizaci, obsahu a nástrojům, typové architektuře business intelligence prostředí a potřebám stakeholderů podnikové architektury. Druhá část má podobu případové studie vycházející z prostředí společnosti innogy. Obsahuje vymezení případové studie, definici výzkumných otázek, použitou metodologii a datové zdroje, analýzu současného stavu reportingu ve společnosti, návrh a implementaci rozšíření reportingu, a výsledné ověření. Výstupem této části je návrh a implementace rozšíření reportingu podnikové architektury ve společnosti innogy. V závěru práce autor komentuje, zda byl cíl naplněn a jaké jsou další možné přínosy práce.