Projekt rozšíření reportingu architektury v utilitní společnosti - César, Jan; Sládek, Pavel; Hodinka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá projektem rozšíření reportingu architektury v utilitní společnosti. Cílem diplomové práce je návrh rozšíření reportingu pro prostředí architektury na základě vyhodnocení aktuálních potřeb společnosti innogy včetně implementace jednotlivých reportů, jež budou přispívat k lepšímu rozhodování a efektivnějšímu řízení IT prostředí. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, které se vzájemně doplňují. První část je zaměřena na teoretická východiska podnikové architektury a reportingu. Konkrétně se věnuje definici podnikové architektury, její hodnotě pro organizaci, obsahu a nástrojům, typové architektuře business intelligence prostředí a potřebám stakeholderů podnikové architektury. Druhá část má podobu případové studie vycházející z prostředí společnosti innogy. Obsahuje vymezení případové studie, definici výzkumných otázek, použitou metodologii a datové zdroje, analýzu současného stavu reportingu ve společnosti, návrh a implementaci rozšíření reportingu, a výsledné ověření. Výstupem této části je návrh a implementace rozšíření reportingu podnikové architektury ve společnosti innogy. V závěru práce autor komentuje, zda byl cíl naplněn a jaké jsou další možné přínosy práce.
Vedoucí práce: Pavel Sládek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses