Dátová kvalita v prostredí streamovaných dát - Malček, Ivan; Sládek, Pavel; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Práca sa zaoberá tematikou metód a konfigurácií dosahovania vysokej kvality dát v prostredí nepretržitých (streamovaných) dátových tokov. V rámci práce je vypracovaný teoretický rámec obecnej kvality dát a nepretržitého dátového prenosu spolu so vzájomným prepojením oboch konceptov. Na otázku, aké sú metódy a konfigurácie na dosahovanie vysokej kvality dát v tomto špecifickom prostredí, bola vypracovaná rešerš literatúry vo vedeckých knižniciach a na odborných webových stránkach. Na overenie konfigurácií bolo vytvorené testovacie lokálne prostredie, v ktorom bolo pomocou nástroja Apache Kafka simulované použitie komponentu Kafka broker. V praktickej časti sa následne podarilo overiť a navrhnúť vhodnú konfiguráciu pre základné scenáre s ktorými sa je možné stretnúť v praxi.
Vedoucí práce: Pavel Sládek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses