Problémy onboardingu nových klientů technologickým startupem Property management/Smart metering a návrh zlepšení - Khaznadarová, Rama (2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou onboardingu nových klientů technologického startupu působícího v oblasti property managementu (správa nemovitostí) a smart meteringu (chytrá měřidla). Hlavním cílem bylo identifikovat nejčastější problémy v onboardingových procesech a navrhnout opatření, která zvýší jejich efektivitu a uživatelskou spokojenost. V rámci výzkumu byla využita případová studie dvou firem – jedna implementovala nový systém postupně, druhá metodou Big Bang. Byly analyzovány tři kritické problémy: nedostatečný pre-onboarding, absence personalizace onboardingu a nedostatek podpory v klíčových okamžicích. Na základě identifikovaných nedostatků byla navržena konkrétní řešení, která byla ověřena v praxi pomocí KPI a zpětné vazby od uživatelů. I přes dílčí nenaplnění jednoho z KPI došlo ke zvýšení celkové spokojenosti uživatelů a snížení zátěže na podpůrné týmy. Práce přináší praktické základy rámce pro onboarding v technologických firmách a může sloužit jako podklad pro další výzkum či implementace v oblasti digitální transformace.