Analýza mentoringového programu FPH VŠE - Kubátová, Julie; Šilerová, Lenka, 1972-; Fischerová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou přínosů mentoringového programu realizovaného na Fakultě podnikohospodářské VŠE v Praze. Cílem práce bylo zjistit, jak studenti/čerství absolventi – mentees vnímají kvalitu programu, jaké konkrétní dovednosti a znalosti díky mentoringu získávají a jaké přínosy program má pro jejich kariérní rozvoj. Pro výzkum byla zvolena kombinace kvantitativní a kvalitativní metody. Kvantitativní část vycházela ze zpětné vazby absolventů programu z let 2022 a 2023. Kvalitativní část tvořila tematická analýza osmi polostrukturovaných rozhovorů s mentees z ročníku 2023/2024. Výsledky ukazují, že studenti vnímají mentoring jako přínosný nástroj rozvoje – oceňují zejména individuální přístup mentorů, bezpečné prostředí pro sdílení a možnost otevřeně reflektovat své profesní i osobní směřování. Mezi získané dovednosti patří především práce s time management, komunikace, schopnost rozhodování a sebereflexe. Mentoring byl zároveň vnímán jako významná podpora při hledání profesní identity a plánování kariérních kroků. Práce zároveň identifikuje oblasti, ve kterých je možné program dále rozvíjet – například větší strukturovanost mentoringového procesu nebo posílení komunitního rozměru programu.
Vedoucí práce: Lenka Šilerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses