Marketingové kampaně pro fundraising INEX-SDA - Zezulová, Michaela (2025)
Bakalářská práce je zaměřena na marketingové kampaně pro fundraising neziskové organizace INEX-SDA. Cílem práce je zhodnotit marketingovou strategii fundraisingu za účelem získat nové dárce. V práci byly použity tři výzkumné metody – situační analýza fundraisingových kampaní INEX-SDA, expertní rozhovor s ředitelkou a s pracovníkem marketingu a PR organizace a dotazníkové šetření. Výsledky ukázaly, že vnímání současné kampaně je spíše průměrně atraktivní. Mezi doporučeními bylo zvýšení medializace, vylepšení vizuálního zpracování a konkrétnější komunikaci účelu daru. Pokud budou dané návrhy a doporučení naplněny, tak může organizace efektivně oslovit širokou veřejnost a zvýšit počet svých dárců.