Návrh marketingové kampaně pro sportovní klub na základě uživatelského výzkumu - Vavřenová, Eliška (2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem marketingové kampaně pro univerzitní hokejový tým Riders Univerzita Pardubice. Cílem práce je pomocí uživatelského výzkumu navrhnout efektivní marketingovou kampaň ve specifickém prostředí univerzitního sportu, která bude odpovídat potřebám a komunikaci vysokoškolských studentů. Práce propojuje principy sportovního marketingu s přístupy UX designu a opírá se o hloubkové rozhovory se třemi cílovými skupinami: skalními fanoušky, jednorázovými návštěvníky a studenty, kteří zatím žádný zápas nenavštívili. Výzkum pomocí hloubkových rozhovorů identifikoval hlavní motivace, bariéry a potřeby studentů a z těchto poznatků byly následně vytvořeny klíčových vhledy. Na jejich základě byly formulovány HMW otázky, které sloužily jako výchozí bod pro návrh kampaně. Výsledná strategie kampaně je postavena na modelu STDC a soustředí se na první domácí zápas sezóny. Kampaň pracuje s věrnostním systémem a zážitkovým programem, aby z hokeje vytvořila atraktivní studentskou událost. Takto navržená kampaň byla otestována pomocí 10sekundového testu s 30 respondenty. Testování kampaně s cílovou skupinou ukázalo, že navržený přístup je pro studenty srozumitelný a lákavý. Pozitivně byla hodnocena především atmosféra a doprovodný program. Zpětná vazba zároveň upozornila na důležitost vizuální jednoduchosti a srozumitelnosti sdělení. Na základě těchto poznatků byla kampaň částečně upravena, aby lépe odpovídala očekáváním studentů a mohla sloužit jako podklad pro nadcházející sezónu univerzitního hokejového týmu Riders.