Ohodnocení akcie společnosti Meta Platforms - Cihlář, Jan; Veselá, Jitka; Tománek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na detailní vyhodnocení fundamentální analýzy společnosti Meta Platforms. Cílem práce je analyzovat klíčové faktory ovlivňující hodnotu akcie Meta Platforms a na základě získaných poznatků formulovat investiční doporučení. Hodnocena bude na třech odlišných úrovních. V globální části jsou popisovány makroekonomické agregáty a jejich vliv na hodnotu akcie. Odvětvová analýza je zaměřena především na srovnání sledované společnosti vůči celému odvětví, tržní strukturu a vyhodnocení citlivosti odvětví na hospodářský cyklus. V poslední kapitole, která se týká firemní analýzy, je důraz kladen na faktory, jako jsou SWOT analýza, finanční zdraví a výpočet vnitřní hodnoty akcie pomocí metodických ukazatelů a vzorců s následným investičním doporučením na základě dosažených výsledků.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses