Aplikace principů design thinking při redesignu webové stránky stavební firmy - Joska, Radim (2025)
Cílem diplomové práce je navrhnout a zhotovit prototyp webové stránky společnosti BEMIST s.r.o., který bude odpovídat představám společnosti a zároveň reflektovat očekávání cílové skupiny. Stávající webové stránky neplní svou funkci, jelikož nepřinášejí společnosti nové obchodní příležitosti. Práce představuje klíčové pojmy jako UX, UI a proces design thinking, jenž sloužily jako základ pro analýzu, návrh i testování. Aplikace principů design thinking přispěla ke zjištění potřeb cílové skupiny a pomohla navrhnout konkrétní řešení. Výsledkem práce je funkční prototyp vytvořený v aplikaci Figma, který zahrnuje přehlednější informační architekturu, nové texty i vizuální styl. Prototyp byl ověřen pomocí testování použitelnosti a na základě výstupů byla sestavena sada doporučení pro finální implementaci.