Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie společnosti Kovotron s.r.o. - Uzlová, Adéla (2025)
Bakalářská práce se zabývá ekonomickým vývojem a zhodnocením finanční strategie společnosti Kovotron s.r.o. na základě vybraných ukazatelů finanční analýzy v letech 2019 až 2023. V první kapitole teoretické části práce jsou představeni uživatelé finanční analýzy a účetní výkazy nezbytné k jejímu provedení. Druhá kapitola se zabývá metodologií, kde jsou detailně popsány vybrané ukazatele finanční analýzy. V praktické části bakalářské práce jsou aplikovány poznatky z teoretické části práce na vybranou společnost Kovotron s.r.o. Výsledky provedené finanční analýzy jsou shrnuty v závěrečné kapitole práce. Jsou zde zhodnoceny silné a slabé stránky společnosti, které byly odhaleny za pomoci výpočtů ukazatelů finanční analýzy. Zároveň jsou v rámci poslední kapitoly navrhnuta konkrétní doporučení, jejichž realizací by společnost Kovotron s.r.o. přispěla ke zlepšení ekonomické situace podniku.