Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie společnosti Kovotron s.r.o. - Uzlová, Adéla; Štamfestová, Petra, 1984-; Rosecká, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá ekonomickým vývojem a zhodnocením finanční strategie společnosti Kovotron s.r.o. na základě vybraných ukazatelů finanční analýzy v letech 2019 až 2023. V první kapitole teoretické části práce jsou představeni uživatelé finanční analýzy a účetní výkazy nezbytné k jejímu provedení. Druhá kapitola se zabývá metodologií, kde jsou detailně popsány vybrané ukazatele finanční analýzy. V praktické části bakalářské práce jsou aplikovány poznatky z teoretické části práce na vybranou společnost Kovotron s.r.o. Výsledky provedené finanční analýzy jsou shrnuty v závěrečné kapitole práce. Jsou zde zhodnoceny silné a slabé stránky společnosti, které byly odhaleny za pomoci výpočtů ukazatelů finanční analýzy. Zároveň jsou v rámci poslední kapitoly navrhnuta konkrétní doporučení, jejichž realizací by společnost Kovotron s.r.o. přispěla ke zlepšení ekonomické situace podniku.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses