Implementace UX a UI design principů na komerčním projektu - Liebová, Petra; Kania, Karolina Anna; Jílková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh mobilní aplikace „Tajný agent“ určené pro podporu venkovních únikových her. Cílem je vytvořit uživatelsky přívětivé digitální řešení, které nabídne plynulé ovládání, intuitivní tok, podporu týmové spolupráce a atraktivní uživatelský zážitek. Práce reaguje na nedostatky současných dostupných aplikací na trhu, zejména v oblasti použitelnosti, vizuální konzistence a podpory více hráčů na různých zařízeních. Metodologicky práce vychází z rámce Design Thinking a prochází pěti fázemi: Empathize, Define, Ideate, Prototype a Test. Součástí návrhového procesu je analýza trhu, sekundární výzkum uživatelů, kvantitativní dotazníkové šetření, tvorba person a uživatelských scénářů, návrh informační architektury a iterativní prototypování ve třech úrovních věrnosti (Low-Fidelity, Middle-Fidelity a High-Fidelity). Každý prototyp je testován s reálnými uživateli formou moderovaného usability testování. Výsledkem je finální návrh aplikace připravený k vývoji, jehož funkčnost a použitelnost byla validována prostřednictvím testování s deseti respondenty z různých cílových skupin. Aplikace je hodnocena jako srozumitelná, funkční a vizuálně atraktivní. Závěrečná specifikace reflektuje zpětnou vazbu a obsahuje konkrétní doporučení pro implementaci. Výstupy práce mohou být využity nejen pro samotnou realizaci aplikace „Tajný agent“, ale i jako inspirace pro tvůrce digitálních zážitkových herních aplikací a poskytovatele gamifikovaných řešení ve veřejném prostoru.
Vedoucí práce: Karolina Anna Kania
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ux výzkum a design [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses