UX návrh webové a mobilní aplikace pro servis společnosti Cyklo Point - Šimůnek, Václav; Zichová, Tereza; Melničák, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou user experience a přináší teoretický přehled principů a postupů vedoucích k návrhu uživatelsky přívětivých řešení jak pro návrh aplikací pro počítačová, tak mobilní zařízení. Hlavním cílem práce je návrh funkčního high-fidelity prototypu nové webové aplikace pro servis podniku Cyklo Point, který naplňuje potřeby uživatelů, splňuje principy UX a zároveň řeší problémy momentálně používané servisní aplikace. V další části se práce věnuje výzkumu, který se zabývá současným stavem servisu v pobočce Cyklo Pointu v Jičíně. Prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů se 3 zaměstnanci a uživatelského testování momentálně používané aplikace jsou identifikovány hlavní problémy, se kterými se zaměstnanci v procesu servisu potýkají. Na základě zjištění z výzkumu je navrženo nové low-fidelity řešení webové aplikace servisu v Cyklo Pointu pro počítačové a mobilní zařízení. Navržený low-fidelity prototyp je následně otestován s uživateli, načež je vytvořeno nové finální high-fidelity řešení aplikace. High-fidelity prototyp je opět otestován s uživateli, na základě čehož jsou provedeny finální úpravy prototypu, aby došlo ke splnění všech požadavků uživatelů. Hlavním výstupem práce je high-fidelity prototyp webové aplikace pro počítačové (desktopové) i mobilní zařízení, který naplňuje potřeby zaměstnanců Cyklo Pointu, splňuje principy UX a řeší nedostatky momentálně používané aplikace. Finální high-fidelity prototyp slouží jako důležitý podklad pro vývojáře při implementaci nové aplikace pro servis podniku Cyklo Point, čímž se zjednoduší a zpřesní vývojový proces. Výsledky práce jsou přínosné pro UX designéry jakožto teoretický rámec s praktickými postupy pro návrh uživatelsky přívětivých a responzivních řešení. Práce přispí
Zjištění v rámci výzkumů této práce mohou být zároveň přínosné i zaměstnancům či podnikům, kteří se zabývají servisem kol a lyží.
Vedoucí práce: Tereza Zichová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ux výzkum a design [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses