Experiential marketing jako nástroj marketingové komunikace - Hloušková, Anežka (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na Experiential marketing a jeho využití v rámci marketingové strategie. Jejím cílem je analyzovat vliv aktivit Experiential marketingu na vztah zákazníků se značkou a na budování povědomí o značce. Teoretická část práce nabízí přehled důležitých poznatků z oblasti marketingové strategie s primárním zaměřením na marketingovou komunikaci a specificky na Experiential marketing. V metodologické části jsou následně popsány použité výzkumné metody a jsou definované výzkumné otázky a teze. Praktická část nejprve představuje aktuální trendy a reálné příklady aktivit v oblasti Experiential marketingu. Následuje vyhodnocení výsledků primárního výzkumu, který byl realizován prostřednictvím focus group a anketního šetření. Na základě analýzy získaných dat jsou formulována doporučení pro efektivní využití Experiential marketingu v praxi.