Experiential marketing jako nástroj marketingové komunikace - Hloušková, Anežka; Procházková, Markéta; Dopita, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na Experiential marketing a jeho využití v rámci marketingové strategie. Jejím cílem je analyzovat vliv aktivit Experiential marketingu na vztah zákazníků se značkou a na budování povědomí o značce. Teoretická část práce nabízí přehled důležitých poznatků z oblasti marketingové strategie s primárním zaměřením na marketingovou komunikaci a specificky na Experiential marketing. V metodologické části jsou následně popsány použité výzkumné metody a jsou definované výzkumné otázky a teze. Praktická část nejprve představuje aktuální trendy a reálné příklady aktivit v oblasti Experiential marketingu. Následuje vyhodnocení výsledků primárního výzkumu, který byl realizován prostřednictvím focus group a anketního šetření. Na základě analýzy získaných dat jsou formulována doporučení pro efektivní využití Experiential marketingu v praxi.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses