Genderová diverzita vo firme XY a jej súvislosť s kultúrou firmy XY - Gaľašová, Veronika; Hubinková, Zuzana, 1971-; Koubková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Táto diplomová práca sa zaoberá témou genderovej diverzity vo firme XY a jej súvislosťou s organizačnou kultúrou firmy XY. V teoretickej časti sú postupne vysvetlené kľúčové pojmy, ktoré súvisia s danou témou. Venujeme sa diverzite, dôležitosti a výhodám diverzity a jej členeniu. Ďalej sa venujeme genderovej diverzite, diversity managementu a problémom, ktoré s diverzitou súvisia. Venujeme sa aj organizačnej kultúre, jej prejavom, vplyvom a tomu, akú má súvislosť s genderovou diverzitou. Na teoretickú časť nadväzuje praktická časť, v rámci ktorej bol zvolený kvalitatívny výskum a boli uskutočnené pološtrukturované rozhovory s vybranými zamestnancami firmy XY. Cieľom diplomovej práce je preskúmať ako zamestnanci vnímajú genderovú diverzitu v organizácií XY, aký vplyv má táto diverzita na ich skúsenosti a pracovné prostredie a zároveň preskúmať ako genderová diverzita súvisí s organizačnou kultúrou firmy XY. V závere diplomovej práce sú uvedené odporúčania pre firmu XY, ktoré boli sformulované na základe výsledkov výskumu. Zistenia diplomovej práce môžu byť prínosné pre vedenie firmy XY, ako aj pre ďalšie organizácie, ktoré sa venujú problematike genderovej diverzity na pracovisku.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses