Návrh a řešení kvality dat v rámci ETL procesu - Prošek, Martin (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou datové kvality v rámci ETL (Extract, Transform, Load) procesu v prostředí konkrétní pojišťovny. Cílem práce je identifikovat dimenze datové kvality na základě odborné literatury, analyzovat jejich řešení v procesu synchronizace centrální databáze uživatelů (CUD) a navrhnout a implementovat konkrétní opatření pro jejich zajištění. První část práce poskytuje přehled o datové kvalitě, jejích dimenzích a řízení v kontextu ETL procesů. V druhé části je popsána analýza aktuálního stavu pomocí dotazníkového šetření a rozhovorů se zaměstnanci, na jejímž základě jsou navržena a implementována dvě řešení zajištění kvality dat v procesu. Výsledkem implementace navržených opatření je automatické monitorování kvality dat ve vybraném systému a podnět k jejímu zlepšení.