Analýza objednávok a dopytu v telekomunikáciách - Rimarčíková, Sabína; Pour, Jan; Gaľavská, Darina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Táto diplomová práca sa zaoberá analýzou objednávok a dopytu v telekomunikačnej spoločnosti a návrhom efektívneho reportovacieho nástroja v Power BI na podporu strategického rozhodovania v oblasti demand managementu. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť sa zaoberá analýzou telekomunikačného sektora, kde je detailne popísaná štruktúra a aktuálne výzvy globálneho, európskeho a českého telekomunikačného trhu. Okrem toho sa venuje aj anatómii telekomunikačnej spoločnosti. Praktická časť stavia na teoretických základoch a aplikuje ich na konkrétny prípad v telekomunikačnej spoločnosti. V tejto časti je navrhnutý reportovací nástroj v Power BI, ktorý umožňuje manažmentu sledovať a optimalizovať riadenie objednávok a dopytov. Implementácia zahŕňa analýzu aktuálneho stavu, identifikáciu problémových oblastí v procese spracovania dopytov a objednávok a následné návrhy na zlepšenie prostredníctvom vizualizácií a interaktívnych dashboardov. Výsledkom je vytvorenie viacerých reportov a dashboardov, ktoré prispievajú k rýchlejšiemu a presnejšiemu rozhodovaniu v oblasti demand managementu, čím sa zlepšuje reakčný čas a efektivita v správe dopytu.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses