Návrh marketingové strategie společnosti Candycane coffee - Bernatská, Josefína (2025)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout marketingovou strategii pro společnost Candycane coffee, která povede ke zvýšení povědomí o značce mezi kavárnami a spotřebiteli a k upevnění její pozice na trhu s výběrovou kávou. Teoretická část práce se věnuje definici klíčových marketingových pojmů, principům strategického plánování a specifikům trhu s kávou. Praktická část se zaměřuje na analýzu vnějšího a vnitřního prostředí prostřednictvím PESTEL analýzy, Porterova modelu pěti sil a SWOT analýzy. Součástí práce je rovněž realizace a vyhodnocení marketingového výzkumu formou dotazníkového šetření. Na základě získaných poznatků ze situační analýzy, hloubkových rozhovorů se spolumajiteli a marketingového výzkumu je navržena marketingová strategie doplněna o konkrétní doporučení pro její realizaci.