Návrh marketingové strategie společnosti Candycane coffee - Bernatská, Josefína; Říha, David; Hakl Bojdová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout marketingovou strategii pro společnost Candycane coffee, která povede ke zvýšení povědomí o značce mezi kavárnami a spotřebiteli a k upevnění její pozice na trhu s výběrovou kávou. Teoretická část práce se věnuje definici klíčových marketingových pojmů, principům strategického plánování a specifikům trhu s kávou. Praktická část se zaměřuje na analýzu vnějšího a vnitřního prostředí prostřednictvím PESTEL analýzy, Porterova modelu pěti sil a SWOT analýzy. Součástí práce je rovněž realizace a vyhodnocení marketingového výzkumu formou dotazníkového šetření. Na základě získaných poznatků ze situační analýzy, hloubkových rozhovorů se spolumajiteli a marketingového výzkumu je navržena marketingová strategie doplněna o konkrétní doporučení pro její realizaci.
Vedoucí práce: David Říha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses