Fundamentální analýza akcie PepsiCo - Šnobl, Michal (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na komplexní fundamentální analýzu společnosti PepsiCo, globálního lídra v oblasti potravin a nápojů. Závěry vycházející z analýzy globálních makroekonomických faktorů naznačují pozitivní výhled pro akciový trh v USA, přičemž se očekává stabilní, ale mírně podprůměrný hospodářský růst. Odvětvová analýza odhalila silné postavení PepsiCo v oligopolním trhu, který je relativně odolný vůči hospodářským výkyvům, a identifikovala klíčové faktory pro její budoucí růst. Firemní analýza poskytuje podrobnosti o finančním zdraví společnosti, její ziskovosti, strategiích a vnitřní hodnotě akcie, na základě, které je formulováno investiční doporučení.