Fundamentální analýza akcie PepsiCo - Šnobl, Michal; Veselá, Jitka; Vasyliev, Dmytro; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na komplexní fundamentální analýzu společnosti PepsiCo, globálního lídra v oblasti potravin a nápojů. Závěry vycházející z analýzy globálních makroekonomických faktorů naznačují pozitivní výhled pro akciový trh v USA, přičemž se očekává stabilní, ale mírně podprůměrný hospodářský růst. Odvětvová analýza odhalila silné postavení PepsiCo v oligopolním trhu, který je relativně odolný vůči hospodářským výkyvům, a identifikovala klíčové faktory pro její budoucí růst. Firemní analýza poskytuje podrobnosti o finančním zdraví společnosti, její ziskovosti, strategiích a vnitřní hodnotě akcie, na základě, které je formulováno investiční doporučení.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses