Marketingový pohled na vybrané náboženské a církevní organizace - Dlouhá, Sofie; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vojtíšek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se věnuje marketingu v prostředí českých evangelikálních církví. Přibližuje témata, jako jsou ekonomické teorie náboženského chování, sekularizace či komercionalizace náboženských organizací. Cílem práce je shrnout poznatky o marketingu církevních subjektů a ukázat, jak vybrané české protestantské církve využívají marketingové nástroje. Praktická část se soustředí na marketingové přístupy Apoštolské církve a Církve Křesťanská společenství, přičemž vychází z kvalitativního výzkumu provedeného formou hloubkových rozhovorů. Výzkum se zaměřuje na využití jednotlivých složek marketingového mixu – tedy produktu, ceny, distribuce a komunikace – v prostředí těchto církví.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses