Influencer marketing jako nástroj komunikace značky - Mílková, Barbora; Procházková, Markéta; Košuličová, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá využitím influencer marketingu jako nástroje komunikace značky, konkrétně pro společnost Sazka v rámci propagace jejích hazardních produktů směrem ke generaci Z. Hlavním cílem práce je zanalyzovat postoje mladých lidí k hazardním hrám a jejich propagaci prostřednictvím influencerů. Mezi dílčí cíle patří návrh a realizace influencer marketingové kampaně pro společnost Sazka, vyhodnocení její efektivity, identifikace obav samotných influencerů z této formy propagace, posouzení jejich opodstatněnosti a formulace doporučení pro efektivní komunikaci hazardních produktů cílenou na generaci Z. V praktické části je realizována influencer marketingová kampaň propagující loterii Mini renta a proveden kvalitativní i kvantitativní výzkum. Jsou využity polostrukturované rozhovory a online anketa. Výsledky ukázaly, že generace Z vnímá hazardní hry převážně kriticky, přičemž průměrná hodnota celkového postoje k hazardu činila 1,9. Influenceři si jsou vědomi rizik spojených s propagací hazardu a mají opodstatněné obavy zejména ze ztráty důvěry sledujících a z negativní zpětné vazby. Na základě získaných poznatků byla formulována doporučení zdůrazňující potřebu transparentnosti, autenticity, upozorňování na rizika, jasného vymezení věkového omezení a respektu k hodnotám cílové skupiny.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses