Online marketingová komunikační strategie společnosti Babičkin dvor, a.s. se zaměřením na sociální sítě - Jedličková, Karolína (2025)
Tématem této bakalářská práce je online marketingová komunikace společnosti Babičkin dvor, a.s., se zaměřením na sociální síť Instagram jako hlavního komunikačního kanálu společnosti. Cílem práce je zhodnotit stávající online komunikační strategii, identifikovat příležitosti a hrozby, silné a slabé stránky online komunikace a na základě kombinace kvantitativního a kvalitativního výzkumu navrhnout konkrétní kroky vedoucí k jejímu zefektivnění. Teoretická část vymezuje klíčové pojmy z oblasti marketingu, analytických metod v marketingu, online komunikace, sociálních sítí a aktuálních trendů. V praktické části byly využity metody obsahové analýzy a PESTEL a SWOT analýzy. Dále byly realizovány dva hloubkové rozhovory, anketa a analýza interních dat společnosti. Zjištění ukazují na nedostatečnou aktivitu společnosti na sociálních sítích, přílišnou závislost na umělé inteligenci, absenci jednotné vizuální identity a na nevyužité příležitosti. Navržená strategie zahrnuje obsahová vylepšení, práci s vizuální identitou, využití mikroinfluencerů a rozšíření komunikace na další online platformy. Práce má praktický přínos nejen pro analyzovanou společnost, ale také pro marketingovou agenturu, která zajišťuje její online komunikace. Může být rovněž inspirací pro další společnosti se srovnatelným profilem.