Dopad IFRS 16 na účetní závěrky evropského automobilového průmyslu - Němcová, Tereza; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou změn, které přinesl standard IFRS 16 Leasingy, jenž nahradil předchozí standard IAS 17, a to z pohledu nájemce. Cílem práce je zhodnotit dopady přechodu na IFRS 16 na účetní závěrky vybraných evropských automobilových společností v letech 2018 až 2023. Práce se soustředí na analýzu třech hlavních oblastí dopadu tohoto standardu: způsob implementace, změny ve struktuře účetních výkazů a vlivu na vybrané ukazatele finanční analýzy, jako jsou zadluženost, rentabilita a likvidita. Pomocí těchto ukazatelů bude provedena komparativní analýza období před a po zavedení IFRS 16.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses