Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie společnosti TESCOMA s.r.o. - Slavíčková, Lenka (2025)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnotit ekonomický vývoj a navrhnout finanční strategii společnosti TESCOMA s.r.o. za sledované období 5 let (2019–2023). První část práce tvoří teoretický základ, po kterém následuje definování klíčových metod finanční analýzy a v poslední částí jsou tyto metody aplikovány na data společnosti TESCOMA s.r.o. Finanční analýza obsahuje strukturální a trendovou analýzu účetních výkazů, analýzu rozdílových ukazatelů, analýzu poměrových ukazatelů, rozklad ROE dle DuPontova rozkladu a výpočet ekonomické přidané hodnoty. V praktické části dochází následně k porovnání dosahovaných výsledků s výsledky konkurentů. Analýzy jsou zakončeny celkovým shrnutím finanční situace a návrhem doporučení pro finanční řízení podniku.