Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie společnosti TESCOMA s.r.o. - Slavíčková, Lenka; Štamfestová, Petra, 1984-; Kuděj, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnotit ekonomický vývoj a navrhnout finanční strategii společnosti TESCOMA s.r.o. za sledované období 5 let (2019–2023). První část práce tvoří teoretický základ, po kterém následuje definování klíčových metod finanční analýzy a v poslední částí jsou tyto metody aplikovány na data společnosti TESCOMA s.r.o. Finanční analýza obsahuje strukturální a trendovou analýzu účetních výkazů, analýzu rozdílových ukazatelů, analýzu poměrových ukazatelů, rozklad ROE dle DuPontova rozkladu a výpočet ekonomické přidané hodnoty. V praktické části dochází následně k porovnání dosahovaných výsledků s výsledky konkurentů. Analýzy jsou zakončeny celkovým shrnutím finanční situace a návrhem doporučení pro finanční řízení podniku.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses