Implementace IFRS 16 v sektoru služeb - Navrátilová, Hana; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce je zaměřena na dopady implementace IFRS 16 Leasingy v oblasti služeb. Standard svou platností v roce 2019 přinesl zásadní změny v účetním zachycení leasingů, což vedlo k významnému dopadu na finanční výkazy. Cílem práce je analyzovat proces aplikace standardu ve vybraných společnostech a identifikovat hlavní výzvy a přínosy spojené s touto změnou. Práce se zaměřuje na teoretické aspekty IFRS 16, včetně jeho hlavních požadavků a rozdílů oproti předchozímu standardu IAS 17. V navazující praktické části jsou pak prezentovány data z výročních zpráv vybraných podniků, které ilustrují konkrétní dopady přijetí nových účetních pravidel. Závěrem práce jsou dopady na vzorek firem shrnuty a je stručně popsán jejich vývoj.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses