Optimalizace nákupu ve společnosti Thermacut, k.s. - Schottl, Martin; Vinš, Marek; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce si klade za cíl analýzu a optimalizaci nákupu ve společnosti Thermacut, k.s. První část se zabývá teoretickým základem, kde jsou na základě literární rešerše vysvětleny klíčové pojmy jako řízení nákupu, klíčové ukazatele výkonu a řízení a hodnocení dodavatelů. Představena je zde i metodologie využita v praktické části. V praktické části je nejprve představena společnost a fungování nákupu. Následuje analýza současného stavu klíčových ukazatelů výkonu nákupu a stav hodnocení dodavatelů. Podklady pro analýzu byly získány pomocí hloubkových rozhovorů se zaměstnanci společnosti společně s autorovou zkušeností s prací ve společnosti. Na základě sesbíraných dat autor navrhuje doporučení pro stanovování a měření klíčových ukazatelů výkonu a pro řízení a hodnocení dodavatelů. K hodnocení dodavatelů navrhuje autor analýzu rizikovosti jednotlivých dodavatelů.
Vedoucí práce: Marek Vinš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses