Analýza spokojenosti zaměstnanců ve vybraném podniku - Doubková, Tereza (2025)
Bakalářská práce se věnuje analýze spokojenosti zaměstnanců ve vybraném podniku. Cílem práce je zanalyzování aktuálních pracovních podmínek z pohledu zaměstnanců s ohledem na problematiku fluktuace, jež bude taktéž zanalyzována. Výzkumné otázky budou zkoumat faktory, s nimiž jsou zaměstnanci (ne)spokojeni a prozkoumá nejčastější důvody vedoucí k odchodu zaměstnanců ze společnosti. Použité metody zahrnují dotazníkové šetření spokojenosti zaměstnanců a výpočet míry odchodů a indexu stability z interních dat. Hlavním přínosem analýzy je poskytnout podniku skutečný obraz o aktuálním pracovním prostředí, zhodnocení vývoje zaměstnanecké spokojenosti a fluktuace v časovém horizontu a poskytnutí poznatků pro optimalizaci jejich strategií v oblasti řízení lidských zdrojů, zvýšení celkové spokojenosti zaměstnanců a potencionální snížení fluktuace.