Nastavení procesu pro identifikaci a monitorování rizik v IT projektech ve velké IT společnosti - Plašek, Anna; Chlapek, Dušan; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na řízení rizik v IT projektech ve velké IT společnosti. Hlavním cílem bylo navrhnout proces pro identifikaci a monitorování rizik v IT společnosti. Návrh vychází z analýzy současných trendů a osvědčených postupů vycházejících z rámců ISO 31000 a PMBOK Guide, které jsou dále adaptovány na konkrétní podmínky IT společnosti. Součástí návrhu je sestavení seznamu rizik a tvorba proaktivních i reaktivních opatření zaměřených na technologické, lidské, legislativní a další hrozby a příležitosti. Validace návrhu, provedená v úzké spolupráci se zástupcem managementu IT společnosti, prokázala, že navržený postup je v prostředí organizace realizovatelný a přináší potenciál pro dlouhodobé zlepšení řízení IT projektů.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses