Návrh implementácie Business intelligence v logistických procesoch firmy - Michalčin, Tomáš; Staněk, Štěpán; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Táto diplomová práca sa zaoberá návrhom implementácie systému Business Intelligence (BI) v logistických procesoch firmy Msi, s.r.o., s cieľom zvýšiť efektivitu a prehľadnosť procesov v centrálnom sklade. Práca kombinuje teoretickú rešerš pojmov a trendov v oblasti BI a logistiky s praktickým výskumom v štyroch českých firmách rôznych veľkostí. Na základe rozhovorov s predstaviteľmi týchto firiem bola analyzovaná úroveň dátovej vyspelosti v oblasti logistiky. Následne bol pre jednu z týchto firiem navrhnutý komplexný plán implementácie BI, vrátane architektúry dátového systému, návrhu KPI, výberu nástrojov, reportov a časového harmonogramu. Práca ukazuje, že aj malé a stredné podniky môžu z BI profitovať, ak je návrh prispôsobený ich špecifikám.
Vedoucí práce: Štěpán Staněk
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business intelligence [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses