Řízení projektu založení rehabilitační ordinace - Pišinger, Lukáš (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá řízením projektu založení rehabilitační ordinace. Hlavním cílem práce je přiblížit proces zakládání ordinace, jeho časovou a finanční náročnost, činnosti, které obsahuje a jednotlivé úřední procesy, kterými je potřeba projít. Práce obsahuje podrobnou časovou analýzu projektu, analýzu zdrojů, nákladů a rizika. K analýzám je využit software Microsoft Project, ve kterém je implementována metoda MPM a vizualizace celého projektu, etap a dílčích činností včetně jejich návazností pomocí Ganttova diagramu. Jedná se o skutečný projekt, který byl v minulosti realizován, proto práce obsahuje také porovnání výsledků analýz s opravdovými hodnotami tohoto reálného projektu. Výsledky práce mohou být přínosné pro lékaře, kteří se rozhodují o založení vlastní ordinace a přiblížit jim, co vše takový projekt obnáší.