Vykazování ukazatele EPS podle IAS 33 společnostmi kótovanými na londýnské burze - Vasiľová, Daniela; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vykazování výkonnostního ukazatele zisk na akcii (EPS) podle Mezinárodního účetního standardu IAS 33 společnostmi kótovanými na londýnské burze cenných papírů. Cílem práce je zanalyzovat vykazování povinných informací o EPS společnostmi kótovanými na Londýnské burze (LSE). Cíl je naplněn kvalitativní analýzou účetních závěrek a výročních zpráv vybraných společností a následně statistickými postupy jako komparace, deskriptivní statistika, korelace a regrese. Závěr práce představuje výsledky ukazující, že společnosti LSE jsou ve všeobecnosti transparentní ve vykazování EPS, a také návrhy pro další výzkumy.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses