Vývoj webových aplikací pomocí umělé inteligence - Kuník, Josef; Novák, Richard, 1973-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání aplikace umělé inteligence (AI) při vývoji webových aplikací, s důrazem na její vliv na efektivitu, časovou úsporu a kvalitu vývoje, především u menších a středních projektů. Cílem práce bylo analyzovat a porovnat tradiční metody vývoje webových aplikací s přístupy, které využívají generování kódu pomocí AI. Práce se soustředí na porovnání výhod a nevýhod AI generovaného kódu a ručně napsaného kódu, přičemž se hodnotí faktory jako časová náročnost, přístupnost webu a výkonnost a kvalita kódu. Pro získání relevantních závěrů byly provedeny experimenty, které porovnávaly jednotlivé přístupy při vývoji webových aplikací, a to jak z hlediska efektivity, tak z pohledu kontroly kvality. Výsledky ukázaly, že využívání AI výrazně zrychluje vývojové procesy a usnadňuje automatizaci úkolů, jako je generování kódu nebo strukturování aplikace. Na druhou stranu se ukázalo, že AI přístup, ačkoliv efektivní pro jednoduché úkoly, může při složitějších projektech vyžadovat další optimalizace a lidský zásah. Tato práce přináší doporučení pro efektivní nasazení AI při vývoji webových aplikací, zejména v kontextu malých a středních projektů, a upozorňuje na její omezení v komplexních aplikacích, kde je nutná vyšší úroveň přizpůsobení.
Vedoucí práce: Richard Antonín Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses