Umělá inteligence jako nástroj pro zefektivnění práce datového týmu - Klimentová, Tereza; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá využitím nástrojů umělé inteligence pro zvýšení efektivity práce datových specialistů. Cílem práce je analyzovat možnosti využití nástrojů umělé inteligence v rámci datového týmu v konkrétní analyzované společnosti a navrhnout způsoby jejich implementace pro vylepšení efektivity práce celého týmu. V první kapitole je představena vybraná společnost a datový tým, který je předmětem zkoumání. Následně se práce věnuje analýze aktuálního stavu využívání AI – zkoumá frekvenci používání, způsob užití a obecný postoj zaměstnanců k umělé inteligenci. Na základě zjištěných poznatků jsou definovány skupiny use casů, pro které jsou dále vyhledávány vhodné AI nástroje. V rámci analýzy trhu je zkoumáno široké spektrum nástrojů umělé inteligence potenciálně vhodných pro účely této práce. Výsledky této analýzy slouží jako podklad pro návrh konkrétních use cases určených k implementaci v daném týmu. Navržené řešení je následně validováno se členy týmu, kteří hodnotí jeho přínos a možný dopad na efektivitu své práce.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business intelligence [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses